Ferrari uzvraća udarac!

Nakon što je Vettelu oduzeta pobjeda

Ferrari uzvraća udarac!

A. Čaušević

Sebastian Vettel je prošao prvi kroz cilj tokom utrke za Veliku nagradu Kanade, ali je pobjeda pripala Lewisu Hamiltonu.

Vozač Ferrarija je kažnjen sa pet sekundi jer se prema mišljenju sudija 22 kruga prije kraja utrke na nesiguran vratio na stazu te tako ugrozio Hamiltona.

„Moraš da budeš potpuno slijep da bi mislio da poslije prolaska preko trave možeš da imaš kontrolu nad bolidom. Imao sam sreće što nisam udario u zid. Gdje je trebalo da odem, kog đavola?!“, kazao je Vettel nakon utrke.

"Ovo je nepošten svijet i ova odluka nije fer", poručio je Nijemac.

„Mislim da sam rekao dovoljno. Treba da pitate ljude šta oni misle. Imali smo sjajnu predstavu… Pitajte navijače“, izjavio je Vettel kada se pojavio na podijumu.

On je po završetku trke prišao na mjestu gdje je Hamilton parkirao bolid i pomjerio znak "prvo mjesto" na mjesto gdje je on trebao da parkira, a ispred Hamiltonovog bolida je stavio "mjesto broj dva".

Nakon što su se glave ohladile Ferrari je odlučio da uzvrati udarac te uputi žalbu FIA-i na ovu kontroverznu odluku.

Tim iz Maranella ima 96 sati da odluči hoće li nastaviti sa žalbom koja će nakon toga doći do Međunarodnog žalbenog suda FIA-e.

Inače, prema praviliniku F1 kazna izrečena za vrijeme utrke ne može biti predmet žalbe pa ostaje da se vidi da li će pokušaj Ferrarija da Vettelu vrati pobjedu biti uzaludan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi