Hamilton najbrži na trećem treningu u Belgiji

Od 15 sati kvalifikacije

Hamilton najbrži na trećem treningu u Belgiji

Edmir Škorić

Svjetski prvak u Formuli 1 Lewis Hamilton bio je najbrži na trećem treningu pred Veliku nagradu Belgije.

Britanac u Mercedesu slavio je ispred Francuza Estebana Ocona koji je sve iznenadio ovom vožnjom, pa je završio drugi sa 0,230 sekundi zaostatka. Treći je, također neočekivano, bio Hamiltonov sunardonjak Lando Norris iz McLarena sa 0,386 sekundi zaostatka.

U petak su na prvom treningu dominirali Mercedesovi vozači Valtteri Bottas i Hamilton, dok je vozač Red Bula Max Verstappen bio je najbrži na drugom treningu ispred Ricciarda i Hamiltona.

Zakazali su vozači Ferrarija, pa je na trećem treningu Charles Leclerc bio 17., dok je Sebastian Vettel bio najsporiji od svih vozača.

Kvalifikacije se voze danas od 15 sati, a prije nedjeljne trke branitelj naslova Hamilton ima 37 bodova prednosti nad Verstappenom, dok je treći Bottas sa 89 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi