Formula 1 izabrala deset najbržih vozača svih vremena!

Na osnovu više kriterija

Formula 1 izabrala deset najbržih vozača svih vremena!

A. Čaušević

Formula 1 je zajedno sa aplikacijom AWS izabrala deset najbržih vozača svih vremena, a koristili su se podaci od 1983. godine. 

Prilikom izbora uspoređivane su timske kolege, ali samo u slučaju da su vozili barem pet kvalifkacija. Pozitivnije su ocijenjivani igrači koji su bili bolji od svojih timskih kolega na duži period ili oni koji su bili odlični protiv jakih timskih kolega.

Izuzeti su neki od parametara kao što su sudari, tehnički problemi, promjenjivi vremenski uslovi u kvalifikacijama, a možda i iznenađujuće starost vozača.

Za najbržeg vozača izabran je Ayrton Senna koji je za samo 0.114 sekundi brži od Michaela Schumachera, dok je treći na listi Lewis Hamilton s 0.275 sekundi zaostatka za legendarnim Brazilcem.

U Top 10 još su Max Verstappen, Fernando Alonso, Nico Rosberg, Charles Leclerc, Heikki Kovalainen, Jarno Trulli i Sebastian Vettel.

Top Komentari

Ivica_Osim8
Svi su legende al Sumi je sumi
2 6
Ivica_Osim8
Svabe dominatne jedini u mnozini
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti