Mislili su da je to samo obični redar pored staze, a onda su shvatili da gledaju u Brada Pitta
Foto: Formula 1/Twitter

Uživa u najbržem cirkusu na svijetu

Mislili su da je to samo obični redar pored staze, a onda su shvatili da gledaju u Brada Pitta

E. Čaušević

Utrke Formule 1 tradicionalno privlače dosta pažnje širom svijeta, te mnoge poznate ličnosti koriste priliku da barem jedno u životu uživo prate utrku ovog sporta što je bio slučaj i ovog vikenda u Austinu.

Utrka za Veliku nagradu Sjedinjenih Američkih Država koja se već tradicionalno vozi u Austinu je na rasporedu večeras u 21:30 sati po našem vremenu, a ovog vikenda već smo vidjeli dosta uzbuđenja na ovoj stazi.

Sigurno je danas i večeras očekuje pravi spektakl iako je pitanje prvaka svijeta riješeno u prethodnoj utrci u Japanu kada je Max Verstappen uspio da odbrani titulu prvaka i pokaže dominaciju Red Bulla.

Utrke Formule 1 privlače uvijek dosta pažnje, a na istim možemo vidjeti uvijek veliki broj poznatih ličnosti. To je posebno slučaj u Americi jer su garaže ekipa uvijek prepune poznatih lica.

Tako je bilo i prethodnih dana u Austinu kada su u pitanju treninzi i kvalifikacije koje su sinoć održane.

Vjerovatno najpopularnija osoba koja se jučer pojavila u Austinu bio je poznati američki glumac Brad Pitt koji je jučer uživao gledajući najbrži cirkus na svijetu i sigurno da će i večeras pratiti utrku.

Oglasi

On je posjetio garaže skoro svih ekipa, a najviše se zadržao u garaži McLarena i Red Bulla odakle je pratio kako izgleda iz prve ruke sve to što nudi Formula 1.

Međutim, jednom trenutku je Brad bio i pored staze kada je pratio bolide na ciljnom pravcu. Nosio je marker koji nose i redari na stazi i mnogi u prvi mah i nisu prepoznali da je riječ o jednom od najpopulatnijih glumaca na svijetu.

Kada su shvatili ko je to pored staze Brad Pitt je dobio ogromne ovacije i pozdravio je publiku koja je pratila jučerašnje kvalifikacije u Austinu.

Naime, treba istaći da je Pitt došao u Austin s posebnim zadatkom. On će nastupiti uskoro u jednom folmu o Formuli 1 i odlučio je da iz prve ruke vidi kako sve to izgleda kako bi se što bolje mogao pripremiti za ulogu koja ga čeka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi