Novi transfer u Formuli 1: Mladi "šampion" stiže umjesto legende

Potvrđeno iz redova ekipe

Novi transfer u Formuli 1: Mladi "šampion" stiže umjesto legende

H. Zilić

U Formuli 1 ozvaničen je još jedan transfer.

Alpina je napravila ekipu za narednu sezonu, a pored Estebana Ocona u bolidu ove ekipe sjedit će i Oscar Piastri.

Piastri je rođen 2001. godine, bio je rezervni vozač Alpine, a prethodno je bio u vozačkoj akademiji tima. Osvojio je Eurokup Formule Renault 2019, FIA šampionat Formule 3 2020 i šampionat Formule 2 2021 sa Prema Racingom

Ova vijest je potvređna danas, a Piastri stiže kao zamjena za iskusnog Fernanda Alonso.

[twitter]https://twitter.com/AlpineF1Team/status/1554500248432680960[/twitter]

Alonso ostaje u Formuli 1, a jučer je sve iznenadio izborom novog tima obzirom da će voziti za Aston Martin u kojem će sjesti na mjesto Sebastiana Vettela koji završava karijeru.

Španac je jedan od najboljih i najskusnijih vozača na gridu i ove sezone vozi i više nego dobro u bolidu Alpine.

Dvostruski šampiona svijeta je sa Aston Martinom potpisao dugogodišnji ugovor prema kojem će zarađivati 15 miliona dolara po sezoni.

"Niko u Formuli 1 ne pokazuje veću viziju i apsolutnu posvećenost pobjeđivatnu, a to čini ovu priliku doista uzbudljivom za mene. Još uvijek posjedujem glad i ambiciju boriti se za vrh i bilit biti dio tima koji je posvećen učenju, razvoju i uspjehu", poručio je Alonso.

Što se tiče Alpine naredne sezone sa Oconom i Piestrijem žele da ostvare veći iskorak od tekuće sezone gdje se sa McLarenom bore za četvrtu poziciju u šampionatu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi