Haos u Red Bullu zbog bahatog Verstappena koji je zabio nož u leđa Perezu: "Pokazao je ko je"

Nizozemac razočarao sve svojim potezom

Haos u Red Bullu zbog bahatog Verstappena koji je zabio nož u leđa Perezu: "Pokazao je ko je"

E. Čaušević

Aktuelni prvak svijeta u Formuli 1, Max Verstappen, našao se na velikom udaru kritika zbog svog sinoćnjeg poteza na utrci za Veliku nagradu Brazila jer je pokazao veliku bahatost i nepoštovanje prema svom timskom kolegi Sergiju Perezu koji se bori za drugo mjesto u šampionatu.

Red Bull je nakon dugo vremena imao dosta lošu utrku i odavno se nije desilo da na postolju na kraju nije bio bar jedan vozač iz ovog tima.

Verstappenova utrka je bila uništena već na početku kada je imao kontakt s Lewisom Hamiltonom, te je zbog toga dobio kaznu od pet sekundi. S druge strane ni Perez se nije proslavio, a najveći problem bio je što je na raspolaganju imao tek jedan set mekih guma.

No, na kraju smo vidjeli zaista pravu dramu kada je u pitanju ekipa Red Bulla i mnogi su se šokirali zbog ponašanja Verstappena koji je još davno osigurao odbranu titule prvaka svijeta.

S druge strane Perezu je svaki bod zlata vrijedan zbog činjenice da se s Charlesom Leclercom bori za drugo mjesto u šampionatu. Naime, Verstappen je sinoć završio utrku na šestoj poziciji, a njegov timski kolega bio je odmah iza njega.

Međutim, ono što je mnoge šokiralo jeste Maxovo bahato ponašanje i odbijanje da pomogne Perezu da dođe do što više poena, te je očito zaboravio sve ono što je Meksikanac uradio za njega u ove dvije sezone.

Oglasi

Pred kraj utrke iz Red Bulla su tražili od Verstappena da propusti Pereza i da on završi šesti čime bi dobio više bodova, ali su i u ovom timu bili neugodno iznenađeni kada je Nizozemac to odbio da uradi.

Kada je prošao kroz cilj iz Red Bulla su pitali Verstappena kratko šta se desilo i zašto nije pomogao Perezu, a njegov odgovor je mnoge iznenadio.

"Rekao sam vam već prošlog ljeta da od mene to više ne tražite. Je li vam to jasno? Dao sam vam svoje razloge i stojim iza njih", rekao je Verstappen.

Vidno razočaran zbog svega bio je Sergio Perez koji je protekle dvije sezone u nekoliko navrata pomagao Verstappenu tako što ga je puštao da ga pretekne, pa čak i kada se Meksikanac borio za pobjedu.

Oglasi

Perez je tada slušao naredbe svoje ekipe, a Verstappen mu se svaki put zahvaljivao na tome. Međutim, kada je Nizozemac trebao da uzvrati i pomogne Perezu on je to odbio, a ono što je najžalosnije jeste da je to bilo za plasman na šestu poziciju i da je možda bilo za podijum bilo bi jasno zašto ga je Max odbio.

Svoj komentar nakon utrke dao je i Perez koji je nestrpljivo čekao trenutak kada će ga Max pustiti ispred i očito je bio siguran da će njegov timski kolega to da uradi, a kada se to nije desilo bio je baš ljut i razočaran.

"Kvragu. Hvala vam za ovo momci. Hvala vam. On je pokazao svoje pravo lice", poručio je razočarani Meksikanac.

Ovo će sigurno poljuljati odnose među vozačima Red Bulla i mnogi smatraju da je Verstappen napravio ogromnu grešku što je naručio odnos s čovjekom koji mu je čuvao leđa svaki put kada je mogao i bit će zanimljivo vidjeti kako će stvari funkcionisati između njih u narednoj sezoni.

Što se tiče ukupnog plasmana Perez je izgubio drugo mjesto iako ima isto bodova kao Leclerc, ali je vozač Ferrarija ispred zbog više pobjeda u prvenstvu. Konačna odluka oko toga ko će biti drugi pada u posljednjoj utrci u sezoni koja će se voziti već u nedjelju u Abu Dhabiju.

Top Komentari

Realno01
Gdje ste Maxovci? Sta bi sada.Covjek mu bukvalno donio titulu prosle sezone zaustavljajuci Hamiltona sto duze iza da ga Maks stigne i cak mu se Max zahvalio na tome i gledaj sad ovo.Ovo vama pravi sampion?ccc
6 2
Ecosport
Verstapen je uvijek bio pakaš, samo je tek sada to Perez shvatio. Perez mu donio titulu prošle sezone, a on mu vraća ovako nebitnim rezultatom kad je već obezbijedio titulu. Da je Hamilton ovako uradio svi bi ga razapeli. Hamilton je Botasu vratio uredno i to kad se Hamilton borio za titulu još uvijek.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi