Nova sezona i stare navike Maxa Verstappena, očajni Ferrari i fantastični Fernando Alonso!

Počela Formula 1

Nova sezona i stare navike Maxa Verstappena, očajni Ferrari i fantastični Fernando Alonso!

E. Čaušević

Nova sezona Formule 1 počela je danas utrkom za Veliku nagradu Bahreina na kojoj je u potpunosti slavio Red Bull. Max Verstappen pobjedom je otvorio sezonu i nastavio dominaciju, dok je najljepša priča i odlična utrka Fernanda Alonsa u bolidu Aston Martina.

Red Bull je nastavio po starom i na početku nove sezone Formule 1 i u Bahreinu je danas ostvario dvostruku pobjedu.

Verstappen je vodio od početka do kraja i došao do prve pobjede u novoj sezoni, dok je iza njega završio timski kolega Sergio Perez.

No, najljepša priča dana je odličan nastup nekadašnjeg šampiona Fernanda Alonsa koji je danas debitovao u bolidu Aston Martina, te bolju utrksu sigurno nije mogao ni zamisliti. Španac je završio na trećem mjestu što je sigurno fantastičan rezultat.

Četvrti je bio Carlos Sainz koji je koliko-toliko popravio dan za Ferrari jer je u finišu utrke zbog kvara na bolidu odustao Charles Leclerc koji je bio trećeplasirani do trenutka odustajanja.

Oglasi

Na petom mjestu bio je Lewis Hamilton koji nije pokazao danas ništa posebno, ali se vidjelo da se Mercedes još uvijek nije vratio u potpunosti i da su daleko od Red Bulla.

Odličan dan za Aston Martin zaokružio je Lance Stroll koji je završio na šestoj poziciji i uspio je da pobijedi u duelu Georgea Russella koji je na kraju bio sedmi.

U TOP 10 završili su još Bottas, Gasly i Albon koji je uspio da donese bod Williamsu. Pored Leclerca odustali su danas još Ocon i Piastri.

Također, treba istaći da je McLaren imao užasan početak sezone jer pored odustajanja Piastrija danas je loš bio i Lando Norris koji je završio posljednji.

Top Komentari

Chelsea1
Laganini nova Titula za Maxa
1 1
Realno01
Cirkus se nastavlja.Dajte im odmah titule u svim segmentima.Ovo je pre pre dominantno od strane Red Bulla.Ferari cirkus kakav je i bio a Mercedes ne treba ozbiljno vise ni shvatati
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi