Russell iskoristio incident Verstappena i Norrisa, a ispod podijuma zastava Bosne i Hercegovine
FOTO: EPA

Zanimljiva scena u Austriji

Russell iskoristio incident Verstappena i Norrisa, a ispod podijuma zastava Bosne i Hercegovine

Haris Zilić

Fenomenalnu utrku Formule 1 gledali smo za Veliku nagradu Austrije gdje je naon dosta uzbuđenja na kraju iznenađujuće slavio George Russell u Mercedesu.

Incidenta Maxa Verstappena i Landa Norrisa pred kraj utrke na kraju je iskoristio George Russell u Mercedesu.

Po završetku utrke bila je ceremonija na postolju.

Nagrade su doijeljene vodećem trojcu, a intonirana je i himna Velike Britanije u čast Georgea Russella.

Jedand etalj ispod pobjedničkog podijuma privukao je pažnju kada je u pitanju bh. javnost.

U moru zastava, isticala se zastava Bosne i Hercegovine koja je bila skoro najveća ispod podijuma.

Oglasi

Očigledno je neko od navijača iz naše zemlje uživao u Velikoj nagradi Austrije i svakao maksimalno iskoristio ovaj sportski vikend.

Zastava Bosne i Hercegovine u publici nakon velike nagrade Austrije

Formula 1 postaje sve popularnija u Bosni i Hercegovini, a nedavno je i David Coulthard na ulicama Sarajeva provozao Red Bullov bolid iz 2011. godine u Red Bull showrunu.

Pored Russella na podijumu u Austriji završili su još Oscar Piastri u Mclarenu i Carlos Sainz u Ferrariju.

Na kraju Lewis Hamilton je bio četvrti dok je Verstappen koji je vodio skoro cijelu utrku na kraju završio peti. Fantastičan bio je Hulkenberg u Haasu koji je bio šesti jer je u zadnjem krugu prestigao Pereza koji je završio sedmi.

Odličan vikend Haasa zaokružio je Magnussen na osmoj poziciji, a poene u Austriji još su osvojili Daniel Ricciardo i Pierre Gasly.

Na kraju je Leclerc bio na 11. poziciji, a Norris koji je bio tragičar dana je jedini koji nije na kraju završio utrku u Austriji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi