Jedan čovjek i njegove riječi učinili su ga zvijezdom: Da li je vrijeme za trenutak karijere?

Poseban vikend ispred nas

Jedan čovjek i njegove riječi učinili su ga zvijezdom: Da li je vrijeme za trenutak karijere?

H. Zilić

Za vikend se vozi VN nagrada Meksika u šampionatu Formule 1. Utrka u Meksiku je jedna od najvatrenijih u Formuli 1 obzirom da domaći navijači naprave spektakl na tribinama. A razlog za tako nešto je itekako dobar, za bolidom Red Bulla je Meksikanac Sergio Perez.

Iako nekako u sjeni sada već dvostrukog šampiona svijeta Maxa Verstappena, Perez je znao da vozi vrhunske utrke, a još kao dječak je imao jedan veliki san.

Sergio je u bolid sjeo sa šest godina, naravno to su prvo bili karting bolidi za djecu, a kako je rastao i prolazio razne kategorije i utrke, ima želju da jednog dana slavi u svom Meksiku kao vozač Formule 1.

Taj san mu se vrlo brzo može ostvariti. Sergio je među najboljim vozačima Formule 1, njegov Meksiko ima fenomenalan Grand Prix i možda već ovaj vikend bude veliko slavlje u ovoj državi.

Čak neki idu daleko i govore da će Red Bull sve podrediti taktici da Perez bude pobjednik na VN Meksika, tačnije da će Verstappen u Meksiku biti "drugi vozač" austrijskog tima jer je već odbranio titulu prvaka svijeta.

Karijera Sergia Pereza je zanimljiva, a iza cjele priče stoji jedan čovjek. Riječ je o njegovom ocu Antoniu Perezu koji sina prati u stopu od prve dječije utrke do velikih utrkivanja u Formuli 1.

Oglasi

Perez stariji je jedan i od najzaslužnijih što je najbrži cirkus na svijetu ponovo na meksičkom asfaltu nakon godina i godina pauze, a tokom karijere dosta je savjeta dao svom sinu, jedan se savjet posebno pamti.

"Ako budeš čovjek i vrijedan, onda možeš razmišljati o titulama i pobjedama, nije dovoljno da ubaciš svoj talenat u bolid", rekao je Sergio jednom da mu je otac izmešu ostalog dao pomenuti savjet kojeg se i dan danas drži.

Sergio Perez nije dečko od skandala, afera, živi miran porodičan, sportski život i sanja jedan san, da slavi u svom Meksiku.

Možda baš ovaj vikend Red Bull kojeg vozi Sergio Perez prođe prvi kroz cilj VN Meksika i nakon toga bi mogli sjvedočiti nevjerovatnom slavlju i delirjumu.

I Red Bull je utrku u Meksiku ozvaničio kao bitnu pa je možemo naći u njihovom Red Bull Eventu za 2022. godinu.

Ovo je i pozivnica za sve ljubitelje Formule 1 da u nedjelju prate VN Meksika, rezultatski je sve jasno u finišu sezone, ali nedjelja može biti itekako posebna u karavanu Formule 1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije