Max se samo slatko smije: Totalni fijasko Hamiltona u kvalifikacijama, McLaren bolji od Ferrarija

Dominacija vozača Red Bulla

Max se samo slatko smije: Totalni fijasko Hamiltona u kvalifikacijama, McLaren bolji od Ferrarija

Endin Čaušević

Max Verstappen osvojio je jutros pole poziciju za sutrašnju utrku za Veliku nagradu Kine i nastavio je dominaciju, dok je Lewis Hamilton nakon odličnog nastupa u sprintu u kvalifikacijama imao totalni fijasko.

U prvom dijelu kvalifikacija totalno je podbacio Lewis Hamilton koji je svega par sati prije toga završio kao drugoplasirani u utrci sprinta, te je vozač Mercedesa podsjetio na svoje slavne tane.

No, Hamilton je već u prvom dijelu kvalifikacija završio svoj nastup i sutra će Britanac startati sa tek 18. pozicije na gridu što je zaista ogromno razočaranje za sve u Mercedesu.

I u drugom dijelu kvalifikacija bilo je dosta uzbuđenja, te smo vidjeli crvenu zastavu kada je sedam minuta prije isteka vremena Carlos Sainz izletio sa staze u posljednjoj krivini. Španac je napravio grešku i udario u zid, ali na svu sreću uspio je da pokrene bolid.

Nakon što je uspio da dođe do boksa i dobije novo prednje krilo Sainz se vratio na stazu i izborio plasman u Q3. Ponovo je razočarao i Lance Stroll koji ni ovaj put nije prošao u Q3 i sutra će na gridu biti na 11. mjestu.

U posljednjem dijelu kvalifikacija gledali smo nastavak dominacije Maxa Verstappena. Nizozemac je kroz cijele kvalifikacije bio daleko ispred konkurencije i lagano je uspio da dođe do pole pozicije.

Oglasi

Drugo mjesto pripalo je Sergiju Perezu koji je potvrdio dominaciju Red Bulla, a treći je bio fantastični Fernando Alonso u bolidu Aston Martina koji je uspio da nadmaši McLaren i Ferrari.

Četvrti je bio Lando Norris, dok je iza njega bio timski kolega Oscar Piastri. Nakon toga slijedi dvojac iz Ferrarija koji današnjim nastupom ne može biti zadovoljan. Leclerc će startati kao šesti, a Sainz je bio sedmi.

U TOP 10 u kvalifikacijama završili su još George Russell, Nico Hulkenberg i danas sjajni Valtteri Bottas.

Inače, sutrašnja utrka za Veliku nagradu Kine vozi se od devet sati po našem vremenu, no već sada se čini da će ovo biti još jedna dominacija Verstappena i Red Bulla.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi