Max Verstappen i Red Bull ispisali historiju Formule 1!
FOTO: EPA

Utrka za pamćenje

Max Verstappen i Red Bull ispisali historiju Formule 1!

H. Zilić

U Formuli 1 ništa novo ni u finišu sezone. Bez obzira što je matematički sve završeno oko svjetskog prvaka i titule konstruktora na VN Meksika večeras smo vidjeli još jednu šampionsku vožnju Maxa Verstappena, a Red Bull je pokazao još jednom da je nedodirljiv za konkurenciju.

Mnoge priče kako će Verstappen pustiti Pereza pred domaćom publikom ako se ukaže prilika, da će Red Bull imati posebnu taktiku, sve to je palo u vodu.

Max je odvezao još jednu vrhunsku utrku od samog početka do kraja i sasvim zasluženo upisao novi trijumf ove sezone i ušao u historiju.

Za nizozemskog vozača to je bila 14. pobjeda u sezoni što je najviše pobjeda u jednoj sezoni u hiStoriji Formule 1. Verstappen je u 20 utrka slavio 14 puta u tekućoj sezoni!

Iza Vestappena su ostali Michael Schumacher i Sebastien Vettel sa 13 pobjeda.

Na podijumu na VN Meksika završili su Lewis Hamilton u Mercedesu i domaći Red Bullov vozač, Meksikanac Sergio Perez, koji tako dolazi do drugog podijuma pred svojim navijačima.

Četvrta pozicija pripala je Georgu Russellu u Mercedesu.

Ferrari je imao vikend za zaborav, na kraju su Sainz i Leclerc završili na petoj, odnosno šestoj poziciji.

U osvajačima bodova u Meksiku završili su još Ricciardo, Ocon, Norris i Bottas, koji je došao do boda zahvaljujući odustajanju fernanda Alonsa šest krugova prije kraja.

Od ranije je poznato da je Max Verstappen odrbanio titulu svjetskog prvaka, a Red Bull je osvojio konstruktorsku titulu.

Top Komentari

Realno01
Mijenjati pravila pod hitno i vratiti stare bolide. Ovo je presmijesno postalo. Nikakve zanimljivosti. Vozaci iz Red Bulla preko 40 krugova na medijum gumama voze i to jos najbrze krugove,presmijesno.
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi