Uzbudljiva utrka u Texasu, Verstappen stigao među velikane
FOTO: EPA

VN SAD-a

Uzbudljiva utrka u Texasu, Verstappen stigao među velikane

H. Zilić

Najbolji vozači svijeta bili su u Texasu gdje se na stazi u Austinu vozila VN SAD-a u okviru šampionata Formule 1.

Iako je pitanje svjetskog prvaka završeno prošlu utrku gdje je Max Verstappen u Japanu odbranio titulu prvaka svijeta, utrka u Austinu ponudila je svoju draž.

U početku je bilo lagano utrkivanje, a ludilo počinje u 25. krugu. Greška Strolla i udes sa Alonsom primorali su Safety car na stazu.

Nakon Safety cara krenulo je pravo utrkivanje, vozači su se probudili, a bilo je dosta uzbuđenja i kroz boksove.

Prvo smo vidjeli borbu Pereza i Leclerca, zatim Verstappena i Leclerca, a onda Red Bull pravi grešku u boksu što koristi Lewis Hamilton i izbija na prvu poziciju.

Oglasi

Iza sebe je ostavi Verstappena i Leclerca koji su nastavili svoju borbu, a onda novi preokret u 52. krugu.

Verstappen dolazi do prve pozicije ispred Hamiltona i Leclerca, a taj poredak je bio i do kraja utrke. Za Verstappena je ovo bila 13. pobjeda u sezoni čime je izjednačio rezultat Michaela Schumachera i Fernanda Alonsa po broju pobjeda u jednoj sezoni i jedna mu nedostaje  da ispiše historiju.

Do četvrte pozicije stigao je Sergio Perez, a peto mjesto pripalo je Georgeu Russelu, tako da su Red Bull Ferrari i Mercedes fino podijelili nove bodove s tim što je Ferrari u ranom početku utrke ostao bez Carlosa Sainza.

Red Bull je osgiurao titulu u konkurenciji konsturktora.

Do bodova Austinu došli su još Fernando Alonso (Alpina), Lando Norris (McLaren), Sebastian Vettel (Aston Martin), Kevin Magnussen (Haas), i Yuki Tsunoda (Alpha Tauri).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi