Na računu imao 27 milijardi eura, otkrili mu rak, a on ljekare šokirao odlukom i ubrzo preminuo

Dietrich Mateschitz očito donio pogrešku odluku

Na računu imao 27 milijardi eura, otkrili mu rak, a on ljekare šokirao odlukom i ubrzo preminuo

E. Čaušević

Svijet sporta prošle sedmice potresle su vijesti o smrti Dietricha Mateschitza koji je bio veliki zaljubljenik u sport, te je važio za jednog od najvećih dioničara u austrijskoj kompaniji Red Bull s kojom je prethodnih nekoliko decenija pravio fantastične rezultate. a sada su otkriveni detalji njegove smrti.

Mateschitz je preminuo u 78. godini života nakon borbe sa teškom bolešću jer je potvrđeno da mu je dijagnosticiran rak pankreasa i nažalost on nije uspio s time da se izbori.

Smrt austrijskog biznismena potresla je mnoge, a posebno svijet sporta jer je on bio pravi zaljubljenik u mnoge sportove. Direktno je bio uključen u fudbal i Formulu 1 gdje je imao svoje ekipe i bilježio je odlične rezultate.

To se posebno odnosi na Formulu 1 gdje je ekipa Red Bulla ove sezone u potpunosti dominirala, a to je ovaj tim radio i prije desetak godina dok je za bolidom bio Sebastian Vettel.

Mateschitz je odlučio da Red Bull uđe u svijet Formule 1 2004. godine umjesto Jaguara i to je bio pun pogodak.

Njegova kompanija već decenijama bilježi fantastične rezultate zbog čega je Mateschitz bio jedan od najbogatijih ljudi u svijetu sporta. Njemački Bild objavio je da je na računu imao preko 27 milijardi eura što je zaista nevjerovatno.

Oglasi

Bild je taj koji je počeo objavljivati detalje oko smrti austrijskog milijardera, a mnogi su se iznenadili kada su čuli da on nije htio ljekarsku pomoć kada mu je dijagnosticiran rak, te da je odbijao da ide na hemoterapiej.

Mateschitz se odrekao ljekarske pomoći i odlučio se za alternativnu medicinu što nažalost nije dalo željeni rezultat, te je on preminuo u subotu.

Bild je otkrio da je Mateschitz početkom 2021. godine saznao da ima rak i da se nažalost radi o onome najagresivnijem. No, odbio je hempoterpiju i nije htio da ide u bolnicu, te je vjerovao u alternativnu medicimu. Takva odluka je mnoge šokirala i nažalost čini se da je bila pogrešna.

Vlasnik Red Bulla se ove godine rijetko pojavljivao u javnosti i na utrkama Formule 1 koje prije nije propuštao, te je već tada bilo jasno da nešto nije u redu.

Mateschitz je bio najbogatiji čovjek u Austriji s procjenom da njegovo bogatstvo iznosi oko 27.3 milijarde eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi