Red Bull pokazao snagu i u Meksiku, ali domaći navijači nisu baš sretni
FOTO: EPA

Kvalifikacije najavile sjajnu utrku

Red Bull pokazao snagu i u Meksiku, ali domaći navijači nisu baš sretni

H. Zilić

Najbolji vozači Formule 1 stigli su sredinom sedmice u Meksiko. Vozit će se u nedjelju utrka za VN Meksika koja budi veliki interes publike, a na tribinama će biti spektakl, naravno najviše zbog vozača Red Bulla Meksikanca Sergia Pereza od kojeg se očekuje trijumf na sutrašnjoj utrci.

Vožene su večeras i kvalifikacije od 22 sata po centralnoevropskom vremenu, a do pole positiona stigao je vozač Red Bulla Max Verstappen u vremenu 1:17.775.

Domaći navijači su polovično zadovoljni. Red Bull ima pole position, ali ne i njihov ljubimac Sergio Perez koji će sutra startati sa četvrte pozicije.

Između dva Red Bulla su vozači Mercedesa. George Russeel će startati sa druge, a Lewis Hamilton sa treće pozicije.

Užasne kvalifikacije imao je Ferrari.

Nakon odličnih treninga Carlos Sainz je danas podbacio i završio petoplasirani, dok će Chalres Leclerc starti tek sa sedme pozicije.

Oglasi

Između dva Ferrarija na šesto mjesto u kvalifikacijama smjestio se vozač Alfa Romea Valtteri Bottas.

U TOP 10 kvalifikacija, tačnije u treći krug ugurala su se i dvojica vozača Alpine. Fernando Alonso će starti sa devete, a Esteban Ocon sa desete pozicije. Do sedmog mjesta u kvalifikacijama stigao je vozač McLarena Landor Norris.

Od većih iznenađenja u kvalifikacijama možemo možda izdvojiti Daniela Ricciarda koji je u bolidu McLarena zauzeo 11. mjesto i nije se plasirao u završnu kvalifikacionu rundu.

Sigurno je da nas sutra u Meksiku očekuje uzbudljiva utrka.

Podsjetimo, Max Verstappen je i matematički odbranio titulu svjetskog prvaka, Red Bull je osvojio titulu u konstruktorima, ali to svakao ne umanjuje uzbuđenja na utrkama koje su na rasporedu u finišu ove sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi