Ludnica u Monacu: Kiša, pogrešne taktike, senzacija na podijumu i neuhvatljivi Max
FOTO: EPA

Utrka na legendarnoj stazi

Ludnica u Monacu: Kiša, pogrešne taktike, senzacija na podijumu i neuhvatljivi Max

H. Zilić

Na ulicama Monte Carla vožena je legendarna utrka Formule 1 za VN Monaca, a i ove godine bilo je uzbuđenja, kako kroz boks, tako i na stazi gdje su preticanja minimalna.

Na startu utrke nije bilo puno promjena. Verstappen je zadržao pole position ispred Alonsa i ovaj vikend vrlo dobrog Ocona, dok je dvojac Ferrarija Sainz i Leclerc pratio vodeći trojac.

Sve je bilo mirno do sredine utrke, a onda ludilo.

Prvo je Alonso ušao u boks na zamjenu guma, ali je napravio grešku u trenucima kada s epribližavao Verstappenu, tačnije boks Aston Martina nije odradio dobru taktiku.

Alonso je promijenio gume, ali onda opet za tri kruga ušao u boks i stavio gume za promijenjivo vrijeme jer je u tim trenucima počela kiša u Monacu.

Pljusak je bio dobra tri kruga što je dosta poremetilo poredak, a i staza je postala mokra.

Oglasi

Najviše je profitirao Mercedes, tačnije Hamilton i Russell su stigli do četvrte i pete pozicije, a Ferrari je ponovo bio zbunjen oko taktike, razmišljao se dok je kiša padala na kraju su kasno u boksu zamijenili gume i Leclerc je pao na šestu, a Sainz na sedmu poziciju.

Alonso se uspio vratiti na drugu poziciju, Verstappen je bio prvi i diktirao tempo utrke, a osam krugova prije kraja odlični Ocon je držao treće mjesto.

Na kraju kroz cilj je prvi prošao vozačc Red Bulla Max Verstappen do novog podijuma ove sezone stigao je Fernando Alonso u Aston Martinu zauzevši drugo mjesto, a podijum u Monacu je kompletirao Esteban Ocon u Alpini.

Do četvrtog mejsta došao je Lewis Hamilton u Mercedesu, a drugi vozač Mercedes George Russel je bio petoplasirani.

Charles Leclerc je na domaćoj stazi bio šesti u bolidu Ferrarija, Alpina je vrhunski vikend okrunila sedmim mjestom Pierea Gaslya, Carlos Sainz u Ferrariju je bio osmoplasirani.

Do bodova su došla još dva vozača McLarena, Lando Norris je bio deveti, a Oscar Piasti je bio deseti.

Najbrži krug utrke imao je Lewis Hamilton u Mercedesu i osvojio je dodatni poen.

Top Komentari

C.Banks
Za pet šest godina Max će oboriti sve rekorde u ovom sportu. Jednostavno bolji za klasu od trenutnih vozača, a gledajući F2 i F3 ne nazire se budući šampion u narednih nekoliko godina. Možda Dino B.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi