Timovi Formule 1 razmišljaju o super sezoni!

Vozilo bi se do januara 2021. godine

Timovi Formule 1 razmišljaju o super sezoni!

A. Čaušević
Teme:

Zbog pandemije koronavirusa odgođeno je niz utrka Formule 1 planiranih za početak sezone. Dvije su u potpunosti otkazane, dok se za šest traže novi datumi.

Ova sezona bi mogla biti produžena do januara 2021. godine. Timovi su dali potpunu slobodu Formuli 1 i Liberty Mediji da odluče o kalendaru za ostatak sezone.

"Zajedno s ostalim šefovima timova osjećam da su ovo ključni momenti. Dali smo Careyu i FIA-i da definiraju kalendar kako žele u ovim okolnostima. Možemo imati dvodnevne vikende, da slobodni treninzi budu pomjereni na subotu ujutro kako bismo ispunili logističke ciljeve ako se utrke ‘stisnu’. Trenutno zatvaranje tvornica ostavlja prostor za utrke u augustu ako za to budu postojali uslovi,“ rekao je šef Ferrarija, Mattia Binotto.

Ovo znači da bi sezona 2020 praktično postala super sezona jer bi se neke utrke vozile i januaru 2021. godine pa bi pauza između dvije sezone bila samo mjesec dana.

"To su sve opcije za koje mi kao tim moramo osigurati maksimalnu dostupnost. Ako nam ovaj potez omogući kompletniju sezonu 2020, a da slijedeća sezona ne počne do marta, za to postoji velika mogućnost", dodao je Binotto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi