Ludnica u Belgiji: George Russell sve šokirao rezultatom u kvalifikacijama!

Verstappen uspio doći do pole pozicije

Ludnica u Belgiji: George Russell sve šokirao rezultatom u kvalifikacijama!

E. Čaušević

Ljubitelji Formule 1 mogli su uživati danas u kvalifikacijama za sutrašnju utrku Formule 1.

Kiša je obilježila današnje kvalifikacije u Belgiji koje su trajale čak dva sata, a na kraju je pole poziciju uspio da osvoji Max Verstappen.

Nizozemac je u posljednjem krugu kvalifikacija uspio nekako da dođe do prve pozicije i ponovo je nadmudrio svog najvećeg rivala Lewisa Hamiltona koji će sutra startati s treće pozicije.

Međutim, u centru pažnje našao se vozač Williamsa, George Russell, koji je briljirao u trećem dijelu kvalifikacija i u posljednjem krugu uspio je da dođe do druge pozicije što je njegov najbolji razultat u ovoj ekipi.

Russell je uspio da dođe do prvog mjesta i mnogi su vjerovali da će osvojiti pole poziciju, ali je na kraju Verstappen uspio da ostvari bolji rezultat od njega.

Britanac ove sezone briljira u kvalifikacijama, a sutra će sigurno pokušati da dođe konačno do svojih prvih bodova.

Što se tiče ostalih rezultata četvrti će startati Ricciardo, a zatim slijede Vettel, Gasly, Perez, Bottas, Ocon i Norris koji nije ostvario rezultat u trećem dijelu nakon što se zabio u ogradu i vjerovatno će sutra startati s posljednjeg mjesta.

Vozači Ferrarija ponovo su podbacili jer će Leclerc startati sa 11. mjesta, a Sainz je danas u kvalifikacijama bio tek na 13. poziciji.

Top Komentari

Zoilomas
Wow Ferrari 11 13
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi