"Verstappen će biti bolji vozač od Hamiltona"

Vodeći su u generalnom poretku

"Verstappen će biti bolji vozač od Hamiltona"

A. Čaušević

Lewis Hamilton i Max Verstappen su u prvom dijelu sezone vodili veliku borbu na utrkama Formule 1, nema sumnje da će tako biti i u drugom.

Vrlo često se vodi diskusija ko je bolji vozač između Britanca i Nizozemca. Johnny Herbert smatra da će jednog dana Verstappen biti bolji od Hamiltona.

"Max će s moje tačke gledišta biti bolji vozač od Lewisa, baš kao što je Lewis bio bolji vozač od Michaela. To je evolucija vozača, zaista volim gledati Maxa na stazi", rekao je Herbert te dodao:

"Činjenica da mu mnogi obožavatelji plješću je zato što ga vide u stvarnom životu i znaju da ne bi mogli odraditi takve stvari. Sviđa mi se iz tog razloga."

Inače, Herbert trenutno daje prednost Hamiltonu, ali smatra da je pitanje vremena kada će ga mladi kolega nadmašiti.

"Mislim da Lewis trenutno ima prednost, ali neće dugo trebati da Max preuzme liderstvo od njega. Još je mlad, a ima mnogo godina (vožnje) ispred sebe. Bit će bolji vozač od Lewisa – nije trenutno – ali prije ili kasnije."

Sa 197 bodova vozač Mercedesa je trenutno lider u prvenstvu, vozač Red Bulla ima osam bodova manje. Naredna utrka je na programu 29. augusta kada će se voziti Velika nagrada Belgije.

Promo

Top Komentari

Kiss
Koji glup naslov
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi