Izašao iz bolida i počeo trčati: Rezultat mu nije bio bitan kada je vidio šta se desilo na stazi

Htio odmah da mu pomogne

Izašao iz bolida i počeo trčati: Rezultat mu nije bio bitan kada je vidio šta se desilo na stazi

E. Čaušević

U Silverstoneu jučer smo gledali nevjerovatnu utrku Formule 1 u kojoj je na kraju slavio Carlos Sainz.

Vozač Ferrarija uspio je da dođe do prve pobjede u svojoj karijeri u utrci koja je vjerovatno najbolja u dosadašnjem dijelu sezone. Od samog početka gledali smo pravu dramu, a utrka je prekinuta već u prvom krugu.

Na startu utrke došlo je do velikog haosa na stazi nakon što su se sudarili George Russell i Zhou Guanyu, a vozač Alfe Romeo se prevrnuo i na kraju je čak preletio zaštitnu barijeru i udario u ogradu.

Russellu je u tom sudaru samo pukla zadnja lijeva guma, te je vozač Mercedesa vidio šta se desilo Zhouu, te je odmah zaustavio bolid da provjeri u kakvom stanju je vozač Alfe Romeo.

On je odmah zaustavio Mercedes i izletio je iz bolida i odmah otrčao do bolida u kojem je bio Zhou. Kada je vidio da je on u redu sigurno mu je laknulo, te je pokušao da se vrati u bolid i ponovo ga pokrene, ali nije uspio.

[twitter]https://twitter.com/rexnobowdclxvi/status/1543611888478584832[/twitter]

Ipak, Russell je sigurno priča dana jer je stavio svoj rezultat u drugi plan i kada je vidio kakav udes je Zhou doživio odmah je istrčao kako bi mu pružio pomoć, te je zbog toga dobio velike pohvale javnosti.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi