Zabranili im nakit na utrkama, a Hamilton došao s tri sata, osam prstenova, četiri lančića...

Rekao šta misli o tom pravilu

Zabranili im nakit na utrkama, a Hamilton došao s tri sata, osam prstenova, četiri lančića...

E. Čaušević

Lewis Hamilton na početku sezone baš i ne briljira u bolidu Mercedesa.

Hamilton ima vjerovatno jednu od najgorih sezona u karijeri jer je Mercedes ove sezone van konkurencije za titulu, a Britanac vozi u jako lošoj formi.

Prošle sedmice je završio u samom začelju, a da stvar bude gora za Hamiltona za kraju ga je za cijeli krug pretekao najveći rival Max Verstappen.

Hamilton se u centru pažnje našao i pred večerašnju utrku za Veliku nagadu Miamija. Naime, FIA je poručila vozačima da im je sada izričito zabranjeno da nose bilo kakav nakit na utrkama, a to je Hamiltonu zasmetalo.

Ovo pravilo je i od ranije bilo tu, ali FIA nikada nije bila stroga oko toga i očito je da su sada odlučili tome stati u kraj.

Hamilton na utrkama obično nosi naušnice i pirsing na nosu i nije oduševljen što to mora skinuti sutra. Koliko mu je takva odluka zasmetala pokazao je na zaista smiješan način na press konferenciji u Miamiju.

On je na press došao sa tri sata, osam prstenova, četiri lančića i dvije naušnice i pokazao je jasno šta misli o pravilu kojeg je FIA jasno dala do znanja vozačima da ne smiju više kršiti.

Promo

Top Komentari

C.Banks
Uvijek si mogao prepoznati seljacinu u gradu, po odjeći drečavih boja i nakiti na sebe sve što ima. Za Hamiltona važi ono pravilo kako bi bio glup da nema para, kod nas bio obični seljačić
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi