Giovinazzi razočaran zbog poteza Alfe Romeo: "F1 je okrutna kad novac diktira pravila"

Okrenuli mu leđa

Giovinazzi razočaran zbog poteza Alfe Romeo: "F1 je okrutna kad novac diktira pravila"

E. Čaušević

Alfa Romeo je potvrdila danas da Antonio Giovinazzi neće biti dio ovog tima naredne sezone.

Alfa Romeo će promijeniti svoj tim jer će umjesto Kimija Raikkonena u ekipu doći Valtteri Bottas, dok umjesto Giovinazzija stiže Guanyu Zhou.

Ova vijest iznenadila je, ali i razočarala ljubitelje Formule 1 jer smatraju da je ponovo novac glavni razlog što ovaj sport gubi još jednog sjajnog vozača.

Špekuliše se da će Alfa Romeo dobiti ogroman novac zbog angažmana Zhoua koji stiže u iz Formule 2.

I Giovinazzi je potvrdio da naredne sezone neće biti dio Formule 1 jer su ekipe već potvrdile svoje timove i moglo se vidjeti koliko je Italijan razočaran što mu je Alfa Romeo tako okrenula leđa.

"Formula 1 je talent, bolid, rizik i brzina. Ipak, također zna kako da bude okrutna kada novac počne da diktira pravila. Ovo je moja prva fotografija u 'bolidu' F1, a posljednja još uvijek nije snimljena", poručio je Giovinazzi.

Top Komentari

Salence
Ne znam kud od svih vozača baš on da se buni.On je bio zaposlen zbog tog jer je talijan u Alfi,kao reklama,i redovno debelo ispod klupskog kolege u svim segmentima.Samo radi novca zaposlen.Kakav god da je kinez teško će biti lošiji od njega.Imao je čast biti u F1,prepustio šansu...bolje bi mu bilo da šuti
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi