Hamilton: Bottas je pravi džentlmen jer me je propustio
(Foto: EPA)

Britancu ne smeta kontroverzna pobjeda

Hamilton: Bottas je pravi džentlmen jer me je propustio

M. Šljivak

Valtteri Bottas napravio je danas u Sočiju neslavan potez.

Vozač Mercedesa je odlukom tima morao da propusti klupskog kolegu Lewisa Hamiltona, koji je na kraju došao do pobjede i na korak je od nove titule prvaka.

Bottas je nakon propuštanja Britanca obavio i onaj "prljavi" dio posla. Sačuvao je leđa kolegi od napada Sebastiana Vettela, ali lice finskog vozača jasno pokazuje da mu ovaj posao nije nimalo drag.

Nakon trke i Lewis Hamilton je odao priznanje Bottasu zbog svega što je učinio.

"Ovo je bio jako težak dan. Valtteri je odradio odličan posao i bio je pravi džentlmen jer me je propustio. Ovo je za tim bio odličan vikend, uradili smo sjajan posao. Znam koliko je ovo teško Valtteriju, on je zaslužio pobjedu", rekao je Hamilton, te je dodao:

"Pokušavamo osvojiti obje šampionske titule. Danas je ovo bilo timsko dostignuće, iako nije djelovalo spektakularno. Znam da će Valtteri u narednim trkama biti opet odličan", pohvalio je Hamilton klupskog kolegu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi