Hamilton slavio u Imoli, Ricciardo junak, a Verstappen gubitnik dana

Mercedes konstrutorski prvak

Hamilton slavio u Imoli, Ricciardo junak, a Verstappen gubitnik dana

A. Čaušević

Lewis Hamilton je stigao do 93. pobjede u karijeri. Britanac je slavio na stazi u Imoli s tim da je u ključnom trenutku trke imao dosta sreće.

U 30. krugu aktivirano je virtualno safety vozilo što je Hamilton iskoristio da ode u boks i zadrži prvo mjesto ispred Valtterija Bottasa i Maxa Verstappena.

Verstappen je u 43. krugu uspio prestići Bottasa i skočiti na drugo mjesto, ali mu je nekoliko krugova kasnije pukla guma pa je odustao.

To je iskorisio Daniel Ricciardo koji je skočio na treće mjesto koje je do kraja uspio i zadržati. Odličan je bio i Daniil Kvyat koji je završio četvrti.

Među bodovima još su završili Charles Leclerc, Sergio Perez, Carlos Sainz, Lando Norris, Kimi Raikkonen i Antonio Giovinazzi.

Hamilton sada ima 282 boda skoro sto bodova više ispred drugoplasiranog Bottasa. Do kraja su ostale četiri utrke.

Inače sa današnjom dvostrukom pobjedom Mercedes je stigao do nove titule prvaka u poretku konstruktora, ukupno sedme u nizu.

Top Komentari

El_Matador
Ovo je samo sjena sporta koji je nekad postojao. Cirkus bez svrhe i smisla. Pravila su stroga i određuju se kako odgovara jednom timu.
2 2
user1583752673
Formula 1 postaje dosadna
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti