Hamilton u Imoli mogao ostati bez pobjede iz bizarnog razloga

Mercedes otkrio

Hamilton u Imoli mogao ostati bez pobjede iz bizarnog razloga

A. Čaušević

Mercedes je potvrdio da je na samom startu utrke u Imoli vladala prava drama oko bolida Lewisa Hamiiltona. 

Naime, nekoliko minuta prije starta Hamilton je sam odlučio da spusti svoje sjedište u bolidu zbog čega mu je prijetio gubitak pobjede.

U skraćenom vikendu gdje su vozači imali samo 90 minuta treninga Britanac je prvo podigao sjedište za bolju vidljivost, ali je pred trku promijenio mišljenje.

Kada je ulazio u bolid Hamilton je udario u papučicu za kočnicu što je izazvalo paniku u Mercedesu, ali pravovremenom reakcijom teže posljedice su izbjegnute.

Formula 1 je u Imali testirala skraćeni vikend pa su mnogi timovi bili nepripremljeni te nisu imali mnogo vremena da provode u garaži već su morali uglavnom biti na stazi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi