Hamilton ispisao novu historiju, Ferrari se ponovo osramotio

Vožene kvalifikacije u Španiji

Hamilton ispisao novu historiju, Ferrari se ponovo osramotio

A. Čaušević

Lewis Hamilton je osvojio pol poziciju za Veliku nagradu Španije nakon što je odvezao najbrži krug na stazi Katalunja. 

Mercedes je i danas imao najdominantniji bolid, a Britanac je s vremenom 1:15.584 stigao do svoje 92. pozicije u karijeri te ukupno pete na stazi Katalunja.

Valtteri Bottas je bio drugi, dok će treći krenuti Max Verstappen što najavljuje neizvjesnu utrku s ozbirom da je Red Bull na simuliranju utrka tokom treninga bio konkurentan Mercedesu.

Ferrari je imao još jedan razočaravajući dan. Vozači italijanskog tima Charles Leclerc i Sebastian Vettel su bili 9., odnosno 11.

Slijede dva vozača Racing Pointa Sergio Perez i Lance Stroll, a u Top 10 još su Alexandar Albon, Carlos Sainz, Lando Norris, Charles Leclers i Pierre Gasly.

Sutrašnja utrka vozi se od 15:10 po centralnoevropskom vremenu.

Top Komentari

Quartararo20
Babuka postavlja nove rekorde
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi