Hamilton se izjednačio sa Schumacherom, a već iduće sedmice ga prestiže?

Britanac ruši rekrode

Hamilton se izjednačio sa Schumacherom, a već iduće sedmice ga prestiže?

E. Škorić

Britanski vozač Formule 1 Lewis Hamilton uspio je da izjednači rekord Michaela Schumachera, a ubrzo bi ga mogao i prestići.

Hamilton je bio drugi na Silverstoneu u Velikoj nagradi Velike Britanije, pošto je pobjedu odnio Max Verstappen.

Međutim, vozač Mercedesa svejedno ima razloga za slavlje. Šestostruki svjetski prvak i trenutno vodeći u poretku vozača stigao do 155. postolja u karijeri.

Isti broj puta je i legendarni Schumacher stajao na pobjedničkom postolju, no već 16. augusta u Španiji Hamilton ima priliku da postavi novi rekord i po 156. put se pone na postolje.

Što se tiče rekroda po broju naslova, Schumacher je i dalje vodeći sa sedam, no ako ne bude nekih većih iznenađenja na jesen će i Hamilton doći do sedmog naslova, a ima dovoljno vremena da dođe i do osmog, pa možda i devetog naslova.

Na vječnoj ljestvici pobjeda u utrkama Schumacher ima 91, Hamilton mu je jako blizu s 87.

Top Komentari

Ivica_Osim8
Danasnja formula je sranje samo zbog pravila, a Hamilton i da ga prestigne Schumacher ce ostati zauvijek sinonim za ovaj sport
7 5
Quartararo20
Hamilton uskoro postaje najveci svih vremena.
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti