Lewisa Hamiltona čeka kazna!

Turbulentan kraj sezone

Lewisa Hamiltona čeka kazna!

A. Čaušević

Lewis Hamilton je u posljednjem krugu Velike nagrade Abu Dhabija izgubio osmu titulu prvaka svijeta u Formuli 1.

Trofej je na kraju otišao u ruke Maxa Verstappena koji je do titule stigao uz dosta kontradiktornih odluka direktora utrke Michaela Masija koje su omogućile Nizozemcu da dođe iza vrata Britancu te ga na kraju i prestigne.

Nekoliko dana kasnije Hamilton se nije pojavio na svećanoj ceremoniji proglašena najboljih u organizaciji FIA-e i sada mu prijeti kazna.

"Vozači koji su završili prvi, drugi i treći u prvenstvu moraju biti prisutni na godišnjoj FIA-inoj ceremoniji dodjele nagrada", navodi se u pravilniku kojeg vozač Mercedesa nije ispoštovao.

Novi FIA-in predsjednik, Mohammed Ben Sulayem, je odmah nagovijestio mogućnost kažnjavanja jednog od najboljih vozača u historiji.

"Pravila su pravila. Ispitati ćemo gdje su potrebna tehnička pravila za primjenu i je li ih on prekršio? Moram to ispitati."

"Naravno, također ćemo morati slijediti naša pravila. Ali u međuvremenu, to nas ne sprječava da se prvak osjeća dobro u sportu."

"Lako je biti fin prema ljudima i jeftino je biti fin, a također motivisati ljude. Ali definitivno, ako postoji neka povreda, u ovome nema oprosta", poručio je Ben Sulayem.

Top Komentari

celikze
Ja ba ukrades prvo mjesto liki i ocekujes da te ispodtuje.Najbolje da ga kaznite za iducu sezonu -100bodova i 10trka start +10 pozicija od kvalifikacija.Tako biti drzak nema smisla.Pas vam m.j
5 6
Keno
Max da je izgubio na nacin kao hamilton nebi ni cestitao lewisu. Zaboravi jos doci na neku posranu ceremoniju
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi