Hamilton još jednom pokazao klasu!

Mercedes odustao od tužbe

Hamilton još jednom pokazao klasu!

A. Čaušević

Lewis Hamilton je pokazao sportske manire nakon što je u posljednjem krugu na Velikoj nagradi Abu Dhabija ostao bez osme titule prvaka svijeta. 

Utrka je donijela dosta kontroverzi, a ona najveća je bila odluka direktora utrke Michaela Massija da ukloni sigurnosno vozilo krug prije kraja te tako omogući Maxu Verstappenu da dođe iza vrata Lewisu Hamiltonu.

Hamilton je sa starim gumama postao glineni golub za Verstappena koji je rutinski prestigao vozača Mercedesa te stigao do prve titule prvaka svijeta u karijeri.

Mercedes se odlučio žaliti na dešavanja na utrci, ali je Hamilton još jednom pokazao manire pravog sportiste te je zamolio tim da odustane od sporova na sudovima.

Krajnji rok za podnođenje tužbe je isticao danas, ali je Mercedes koji je po osmi put uzeo konstruktorsku titulu na kraju i povukao tužbu te je Verstappen i zvanično prvak.

Top Komentari

C.Banks
Pošten Hama zna da ga je Maks pojeo ove sezone i da je sad No.1, i njegovo je vrijeme da osvaja titule u nizu.
4 9
izvoristine
Prvo su svi izreda cestitali Verstappen-u osvajanje titule ukljucujuci i Toto W. Kao i Hamiltona. E sad ne treba mnogo pameti i proracunat kakav bi bio ishod sudske odluke. Prema tome glupo je i to sto su ulagali zalbu kad su vec priznali poraz i cestitali. Krivi su sami sto nisu mjenjali gume. A po meni najvise su kriva pravila. Na pr. u toj utrci Hamilton 12-13 sek. prednosti i zbog Latifagine zafrkancije mora da ceka ostale tj. izgubi svu prednost. Po mom misljenju u takvim situacijama svako treba zadrzat prednost u sekundama/ minutama koju je imao i nastaviti trkanje.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi