Hamilton će birati ko će biti drugi vozač Mercedesa

Valtteri Bottas odlazi?

Hamilton će birati ko će biti drugi vozač Mercedesa

E. Čaušević

Nakon kraće ljetne pauze takmičenje u Formuli 1 nastavlja se ovog vikenda utrkom za Veliku nagradu Belgije.

U ljetnoj pauzi najveće iznenađenje je potez Red Bulla koji je odlučio da će Pierre Gasly napustiti tim, a ne njegovo mjesto je stigao Alex Albon. Sigurno je da će na kraju ove sezone još biti takvih promjena, a u centru pažnje nalazi se Mercedes.

Sve je jasnije da će Valtteri Bottas napustiti ovaj tim na kraju sezone jer nije ni ovaj put ispunio očekivanja. Šef ovog tima Toto Wolff izjavio je da će se odluka donijeti na kraju sezone, a da će u istoj učestvovati i Lewis Hamilton.

"Ovakvu odluku donosimo samo za korist naše ekipe. Lewis je dugo s nama i pokazali smo mu užu listu kandidata i pitali ga za mišljenje. Spominju se najviše Bottas i Esteban Ocon i Hamilton vjeruje da obojica zaslužuju mjesto u Mercedesu. Ne želim određivati datum oko te odluke, ali je možete očekivati u narednih nekoliko sedmica", rekao je Wolff.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi