Hamilton: Novi bolid je dosta drugačiji od prošlogodišnjeg
Na stazi u Barceloni svi timovi pokušavaju da što spreminiji uđu u novu sezonu Formule 1

Prva testiranja novih bolida

Hamilton: Novi bolid je dosta drugačiji od prošlogodišnjeg

S. Bošković

Aktualni svjetski prvak Formule 1 Lewis Hamilton smatra da je ovogodišnji model Mercedesa dosta drugačiji od prošlogodišnjeg, te da će mu trebati vremena da se navikne.

Hamilton je jučer bio za volanom novog Mercedesa W10, a vozio je na stazi u Barceloni, a testirao je različite gume, te postavke vožnje.

Prije njega u Mercedesu se je vozio Valtteri Bottas, a oba vozača su imali slično vrijeme od minute i 20 sekundi na C2 gumama.

"Dobro je biti nazad u bolidi i vidjeti da bolid ide dosta lagano. Ipak, osjećam razliku o odnosu na prošlu godinu i sad se upoznajemo. Moram da razumijem balans vožnje i karakteristike, no na tome radimo. Prvi dan testiranja je bio pozitivan. Preostaje nam dosta toga da naučimo o bolidu i na tome ćemo se raditi".

Tehnički direktor Mercedesa James Alisson također je bio zadovoljan prvim danom testiranja.

"Prvi dan s novim bolidom je uvijek uzbudljiv. Oba vozača su osjetila model W10, a mi smo uspjeli da uguramo i dosta krugova danas na stazi. Saznali smo kako se gume ponašaju i kako bolid reagira na promjene u postavcima vožnje".

Vrijedi napomenuti da je a prvom ovosezonskom testiranju u Barceloni Sebastian Vettel je bio najbrži u svom novom Ferrariju SF90 sa vremenom 1:18.425.

Četverostruki šampion Formule 1 je imao veliku prednost ispred drugoplasiranog Sergija Pereza iz Racing Pointa koji je imao vrijeme 1:19:944.

Treći je bio Vettelov bivši timski kolega Kimi Raikkonen u svom Alfa Romeu C38 koji je imao manje izlijetanje, ali se vratio na stazu i na kraju ostvario vrijeme 1:20:160 što je dobro kada se uzme u obzir da je ozletio sa staze.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi