Vožnja karijere Hamiltona: U Sao Paolu je nadoknadio devet mjesta i očitao lekciju Verstappenu!

Velika pobjeda vozača Mercedesa

Vožnja karijere Hamiltona: U Sao Paolu je nadoknadio devet mjesta i očitao lekciju Verstappenu!

A. Čaušević

Lewis Hamilton je turbulentan vikend u Brazilu završio na najbolji mogući način - 101. pobjedom u karijeri. 

Hamilton je diskvalifikovan iz kvalifikacija za sprint utrku u kojoj je nadoknadio čak 15 pozicija, ali je zbog promjene motora kažnjen za pet mjesta pa je utrku startao sa deset pozicije.

Već u prvom krugu se uspio probiti do šeste pozicije i krenuo je u potragu za prvim mjestom kojeg je držao Max Verstappen poslije odličnog starta.

Nakon dvije promjene u boksu vozač Red Bulla je ostao prvi, ali je duel sa najvećim kandidatom za titulu prvaka svijeta bio neizbježan.

Prvi duel su imali u 50. krugu kada je Verstappen izgurao Hamiltona sa staze, ali je izbjegao kaznu, novi duel uslijedio je deset krugova kasnije kada je Hamilton bio bolje i uspioe je prestići Britanca na stazi.

Obzirom na sve što mu se izdešavalo ovog vikenda današnja utkra je sigurno jedna od najboljih, ako ne i najbolja u karijeri sedmerostrukog prvaka svijeta.

Verstappen je na kraju završio kao drugi, dok je treći kroz cilj prošao Vallteri Bottas. U bodovima su završili još Sergio Perez, dvojac Ferrarija Leclerc-Sainzi, zatim Pierre Gasly, Fernando Alonso, Esteban Ocon i Lando Norris.

Sada vodeći Verstappen ima 332.5 bodova, a drugoplasirani Hamilton 318.5 poena. Naredna utrka se vozi već za sedam dana, radi se o Velikoj nagradi Katara u Dohi. 

Top Komentari

nzulic1
Ocitao mu je Hamilton lekciju i pokazao sta je prvak!!!
9 4
celikze
hajde sad realno…to sta je MW napravio da li je za kaznu….gdje su sada oni sto kazu svi su za HAM-a
5 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi