Fantastični Verstappen slavio u Meksiku i ponovo porazio Hamiltona

Sjajno izdanje Red Bulla

Fantastični Verstappen slavio u Meksiku i ponovo porazio Hamiltona

E. Čaušević

Vozač Red Bulla, Max Verstappen, slavio je večeras na utrci za Veliku nagradu Meksika.

Verstappen je uspio da dođe do nove pobjede koja ga vodi dosta blizu titule prvaka svijeta jer je uspio povećati svoju prednost u odnosu na najvećeg rivala Lewisa Hamiltona.

Nizozemac je briljirao u Meksiku i zasluženo je došao do pobjede. Verstappen je startao treći, ali je već u prvoj krivini sjajnim potezom uspio da prestigne Hamiltona i Bottasa.

Bottas je prvi startao, a onda je došao u kontakt s Ricciardom zbog čega je njegova utrka već tu bila upropaštena.

Hamilton nije uspio da drži tempo za sjajnim Verstappenom i bilo je jasno da će Nizozemac doći do nove pobjede.

Do kraja utrke gledali smo velikiu borbu za drugo mjesto jer je Sergio Perez uspio da stigne Hamiltona. Meksikanac je imao ogromnu podršku s tribina i želio je da bude danas što bolji, ali na kraju nije uspio da dođe do druge pozicije.

Hamilton je završio na kraju drugi i sada ima 19 bodova zaostatka za Verstappenom, te nas do kraja sezone sigurno očekuje nastavak sjajne borbe za prvaka svijeta, ali činjenica je da je Nizozemac u odličnoj poziciji da s trona skine Britanca.

Odličan je danas bio i Gasly koji je završio četvrti, a iza njega su se "smjestili" vozači Ferrarija Charles Leclerc i Carlos Sainz. Bodove su još osvojili Vettel, Raikkonen, Alonso i Norris.

Top Komentari

Malmi_Suomi
@Vrbaski jučer samo 402 prijave?
Malo je to. I dogurao si da imam 2800 prijava.
I primorao si me da te " tagujem" ovdje na F1?
Daj još prijava molim te i da znaš, sad si fakat BOLESTAN PSIHIČKI BOLSNIK.
Treba bolan izdvojiti bar 1 2 sata da to odradiš.
Wuhahahahahaha wuhahahahahaha malo je 2800 prijava . Klasična si budala a i KLOC
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi