Dramatična noć u Sao Paulu: Hamilton pred diskvalifikacijom, ni Verstappen nije cvjećka!

Čekaju se odluke

Dramatična noć u Sao Paulu: Hamilton pred diskvalifikacijom, ni Verstappen nije cvjećka!

A. Čaušević

Na stazi Interlagos u petak su vožene kvalifkacije za sprint utrku koja se vozi u subotu od 20 sati po centralnoevropskom vremenu.

Najbolje vrijeme je ostvario Lewis Hamilton iz Mercedesa ispred Maxa Verstappena iz Red Bulla. Radi se o najvećim i jedini konkurentima za titulu prvaka svijeta.

Prava drama uslijedila je nakon što su sudije pregledali bolide i udarna vijest je da Hamiltonu prijeti diskvalifikacija.

Naime, prema sudijskom izvještaju Hamiltonovo krilce je prilikom upotrebe bilo otvoreno više od 85 milimetara što je maksimalna dužina.

Sudije su zaplijenile krile i ukoliko budu prekršana pravila Britanac će biti diskvalifikovan te će sprint utrku početi sa posljednjeg mjesta.

U međuvremenu kod sudija je pozvan i Verstappen jer je kao što se može vidjeti na snimku dodirivao krilo na Hamiltonovu bolidu što je protivno pravilima.

Sudije će svoje odluke donijeti dana, ali kako stvari stoje Hamilton će prema svemu sudeći na začelje grida s čim bi praktično bile i završene njegove šanse za osvajanje osme titule prvaka svijeta. Uoči vikenda u Brazilu Verstappen ima 18 bodova prednosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi