Hamilton poslao bolid na kućnu adresu dječaku koji boluje od raka, a oglasio se i Novak Đoković

Mercedes i Hamilton oduševili malog Harryja

Hamilton poslao bolid na kućnu adresu dječaku koji boluje od raka, a oglasio se i Novak Đoković

E. Čaušević

Mercedes i ove sezone dominira u Formuli 1 i teško je očekivati da ih neko može skinuti s trona.

Njemački tim pokazao je svoju snagu na početku nove sezone gdje su imali savršen učinak na prvih pet utrka. Pored takmičenja u Mercedesu su pokazali fantastičnu i humanu stranu.

Naime, petogodišnji dječak Harry Shaw iz Engleske koji boluje od raka u terminalnoj fazi nedavno je poslao poruku Lewisu Hamiltonu putem Instagrama i otkrio mu da je on njegov idol.

Harryjevi roditelji odlučili su dječaka vratiti kući iz bolnice jer žele da tu provede posljednje dane svog života. Ova priča je dirnula Hamiltona i tim Mercedesa koji je napravio odličnu stvar.

Oni su poslali svoj bolid na kućnu adresu ovog petogodišnjeg dječak kako bi uživao u bolidu svog idola. To je isti bolid na kojem je Hamilton u nedjelju pobijedio na VN Španije u Barceloni.

Također, aktuelni prvak F1 je pobjedu u Barceloni posvetio Harryju, te mu je priredio veliko iznenađenje.

"Harry ne znaš koliko mi ova poruka znači. Hvala ti mnogo i ti si moja inspiracija danas. Želim da budeš ponosan na mene. Tako si jak dječak i volio bih da sam tako jak kao ti. Želim da svijet vidi koliko si jak. Šaljem ti veliku ljubav. Tvoj prijatelj Lewis", napisao je Hamilton, a u komentarima se oglasio i Novak Đoković koji je napisao: "To je prelijepo. Neka Bog blagoslovi i tebe i njega".

Promo

Top Komentari

DamirT
Bog te nagradio majstore!
1 5
Emir
Ovako je i Ibra onom malom nasem dosao na noge...
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi