Hamilton starta prvi na Silverstoneu

Kvalifikacije za VN Velike Britanije

Hamilton starta prvi na Silverstoneu

M. Šljivak

Vozač Mercedesa, Britanac Lewis Hamilton. osvojio je pol poziciju pred sutrašnju trku za Veliku nagradu Velike Britanije.

Hamilton je na legendarnom Silverstoneu bio najbrži sa vremenom 1:25.892 i iza sebe je ostavio najvećeg rivala Sebastiana Vettela u Ferrariju.

Sa treće pozicije startovaće još jedan Ferrari za čijim je volanom Kimi Raikkonen, a odmah iza njega je drugi Mercedes sa Valtterijem Bottasom.

Peto i šesto mjesto na kvalifikacijama zauzeo je duo iz Red Bulla, Verstappen - Ricciardo, a zatim slijedi dvojac iz Haasa Magnussen i Grosjean.

Prvih deset pozicija zatvaraju Leclerc (Sauber) i Ocon (Force India).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi