Hamilton stigao Schumachera: "Lewis ne dominira samo zato što vozi Mercedes"

Britanac ostvario 91. pobjedu

Hamilton stigao Schumachera: "Lewis ne dominira samo zato što vozi Mercedes"

A. Čaušević

Lewis Hamilton je na Velikoj nagradi Eifela stigao do 91. pobjede u karijeri te se tako izjednačio s legendarnim Michaelom Schumacherom.

Mnogi sjajnom Britancu prigovaraju da je toliko uspješan prvenstvno zahvaljujući bolidu Mercedesa koji je već godinama najbolji na gridu.

Ipak, Toto Wolf šef njemačkom tima ima drugačije mišljenje.

"To nije pošteno prema mom mišljenju. Pobjeđivanje i osvajanje naslova je u ovom sportu uvijek bio timski uspjeh. Ali morate se dovesti u poziciju da sjedite u najboljem bolidu. Puno je talentiranih i vještih vozača koji su donijeli pogrešne odluke, ne baš dobro savjetovane odluke"

"U tom smislu je on bio taj koji je došao kod nas 2013. i on je taj koji sjedi u bolidu i koji izvršava zadatke na stazi sa alatom koji mu mi pružimo—uvijek je to dvoje (vozač i ekipa) dio toga (uspjeha)."

"Ne bismo ostvarili rekorde koje smo ostvarili i on vjerovatno ne bi ostvario rekorde koje je ostvario bez pravog bolida. Tačka. Ne želim slušati te glasove koji kažu ‘vozi Mercedes, očito je zašto toliko pobjeđuje’. Vozači koji to kažu trebaju analizirati zašto nisu u Mercedesu", poručio je Wolf.

Inače, Hamiltonu je pobjeda u Nurburgringu bila 70. u bolidu Mercedesa.

Top Komentari

Harunvelez
Hajde uzmi Kimijev bolid pa dominiraj ?
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi