Veliki incident u Monzi: Verstappen "najahao" na Hamiltona i izbacio obojicu iz utrke

U prvoj krivini

Veliki incident u Monzi: Verstappen "najahao" na Hamiltona i izbacio obojicu iz utrke

A. Čaušević

Veliki incident desio se na stazi Monza u trci Formule 1 za Veliku nagradu Italije. 

U incidentu su učestvovali vozači koji se bore za titulu prvaka svijeta, Max Verstappen i Lewis Hamilton.

Hamilton je imao nešto sporije stajanje u boxu, ali je u prvu krivinu uspio izaći ispred Verstappena.

Međutim, vozač Red Bulla nije postutajao iako je Hamilton imao prednost u krivini, na kraju je svojim bolidom "najahao" na Britanca pa su obojica odustala.

Može se reći da je i vozač Mercedesa imao mnogo sreće u ovom duelu jer mu je zaštitni sistem "halo" praktično spasio živo. 

Ovakav ishod svakako više odgovara Verstappenu koji je ostao ispred Hamiltona u titiuli za prvaka svijeta sa pet bodova više.

O mogućim kaznama i krivcu za incident konačna odluka će biti donesena nakon utrke.

Top Komentari

MUFCDOGROBA
Pod broj jedan ovo je trkacki incident. Druga stvar Verstappen izbacio obojicu? Ne ko god je gledao mogo je vidjet da je ovdje Mercedes kriv za svoj tajming na mjenjanje guma. Napravili su gresku i izasao je iz pita veoma kasno kad je Verstappen bio na 320km/h dok je on ubrzavao. Na krivini ga je zatvorio i podigao mu je sam bolid time sto ga je zatvorio tako da su se obojica sami izbacili. Pametni moji novinarcici
5 9
hara071
Max je kriv, ali je trkaci incident
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi