Hamilton zadovoljan: Mercedes je jači od Ferrarija

Britanac nakon trke

Hamilton zadovoljan: Mercedes je jači od Ferrarija

Lewis Hamilton je danas ostvario drugu vezanu pobjedu u šampionatu Formule 1 te je preuzeo vodstvo u ukupnom poretku vozača.

Britanski vozač u bolidu Mercedesa bio je veoma zadovoljan nakon trke te je poručio da je Merceds jači od Ferarrija. 

"Sve se svodilo na to da se tim izvuče zajedno i da izvučemo maksimum iz bolida. Bilo je fantastično, radujem se povratku ovdje naredne sezone, ali i ostatku ove sezone. Volim kad sam ovdje, u Italiji. Volim strast navijača, posebno Ferrarijevih. Takvu energiju možete vidjeti još samo na Silverstoneu i sviđa mi se. Sretan sam jer je tim odradio sjajan posao, kao i Valtteri. Mercedes je snažniji od Ferrarija. Vidio sam ovdje i neke britanske navijače i drago mi je", rekao je Hamilton. 

Podsjetimo, Britanac sada ima prednost u ukupnom poretku vozača tri boda u odnosu na Nijemca Sebastiana Vettela. Vettel je danas završio na trećem mjestu, a ispred njega bio je Valtteri Bottas. Naredna trka u šampionatu vozi se za Veliku nagradu Singapura 17. septembra. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi