Helmut Marko želio namjerno zaraziti Maxa Verstappena koronavirusom

Šokantan prijedlog

Helmut Marko želio namjerno zaraziti Maxa Verstappena koronavirusom

A. Čaušević

Savjetnik Red Bulla, Helmut Marko ne prestaje da iznenađuje sa svojim idejama. Sada je želio zaraziti svoje vozače koronavirsom. 

Marko je tu ideju predložio u emisiji austrijke televizije ORF s namjerom da Max Verstappen i Alexander Albon spremni i imuni na novu zarazu dočekaju početak sezone Formule 1.

"Imamo četiri pilota u Formuli 1 i desetak mladih vozača. Idea je bila da se organizuje kamp na kojem bi se pojavila infekcija. Sve tu to mladi ljudi dobrog zdravlja. Tako bi bili spremni za start nove sezone", rekao je Marko.

"Ali recimo to ovako: Ideja nije bila najbolje prihvaćena", dodao je Marko što je jasan znak da ostatal menadžmenta austrijskog tima nije bio za ovaj prijedlog.

Još uvijek je nepoznato kada će startati nova sezona nakon što je osam utrka otkazano, dok su naredne utrke u Kanadi, Francuskoj, Austriji i Velikoj Britaniji pod znakom pitanja.

Vlasnik Formule 1, Liberty Media za sada planira održanja 15 do 18 utrka. Finansijski gubitak za sada iznosi između 200 i 300 miliona dolara.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi