Hulkenberg vozi svoje posljednje utrke u Formuli 1?

Nada još uvijek postoji

Hulkenberg vozi svoje posljednje utrke u Formuli 1?

A. Čaušević

Nico Hulkenberg će u SAD-u, Brazilu i Ujedinjenim Arapskim eEmiratima će prema svemu sudeći odvesti svoje posljednje utrke u Formuli 1. 

Nakon što je Renault potvrdio da će Daniel Ricciardo i Esteban Ocon činiti vozačku postavu za sljedeću sezonu Hulkenberg se nadao pozivu Red Bulla.

Ipak u austrijskom timu razmišljaju drugačije pa će partnera za sljedeću godinu tražiti u svojoj grupi vozača.

Prvi vozač je definitivno Max Verstappen, a drugi će biti Alex Albon, Pierre Gasly ili Daniil Kvayat, potvrdio je i šef tima Helmut Marko.

"Razmatramo samo tu trojicu. To sam uvijek govorio. Svi oni imaju ugovor s Red Bullom, i to s klauzulom koja kaže da možemo odabrati gdje ko vozi", rekao je Marko.

Inače, vozačku postavu za sljedeću sezonu još nisu potvrdili Alfa Romeo i Williams, tako da za Hulkenberga još uvijek ima nade.

Top Komentari

ed85
Hulk moze samo u Williams jer Kubica odlazi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi