Veliki Schumacher podijelio bogatstvo: Kome je i kako pripalo 900 miliona dolara?

Veliki Schumacher podijelio bogatstvo: Kome je i kako pripalo 900 miliona dolara?

E. Ganibegović

Sedmerostruki svjetski prvak Michael Schumacher (53) doživio je stravičnu povredu glave 2013. na skijanju u francuskim Alpama, što mu je potpuno promijenilo život.

Od tog trenutka ne zna se tačno kakvo je pravo stanje bivšeg vozača. Njegova supruga Corinna se svih ovih godina teško borila da pomogne velikom prvaku da se oporavi.

U decembru 2019. Corinna Schumacher poslala je tajanstvenu poruku. Rekla je da velike stvari počinju malim koracima, a to je poruka koju su mediji protumačili kao informaciju o zdravlju njezina supruga.

Život porodice Schumacher zauvijek se promijenio od te kobne nesreće i činjenica da se Michael nikada nije pojavio u javnosti, a činjenica da se od tada nije pojavila niti jedna fotografija s njim puno govori o situaciji kroz koju prolazi.

Michaelova rodbina učinila je sve što je bilo u njihovoj moći da se oporavi i u potpunosti su iskoristili impresivno bogatstvo koje im je bilo na raspolaganju.

Međunarodni mediji saznaju da je Michael Schumacher oporuku napravio tri godine prije nesreće. Iako nije lično govorio o iznosu, čini se da bi to bilo oko 750 miliona funti, odnosno nešto više od 900 miliona dolara, tvrde novinari s thesportrush.com sajta.

Schumacher je o toj temi govorio 2010. godine i rekao da će novac ostati u porodici.

"Da, napravio sam oporuku jer sam porodičan čovjek. Ali to ima manje veze s Formulom 1, već više s činjenicom da se svašta može dogoditi u svakodnevnom životu", rekao je Schumacher, kao da je predosjećao.

Corinna Shumacher je često izjavljivala da njezin suprug dobiva najbolju moguću skrb.

"On je sada u najboljim rukama i činimo sve što možemo da mu pomognemo. Pokušajte shvatiti da poštujemo Michaelovu želju da čuva svoje zdravlje u tajnosti. Budite sigurni da je on u najboljim rukama i činimo sve što je ljudski moguće da mu pomognemo. Molimo vas da shvatite da slijedimo Michaelove želje i da ovo osjetljivo pitanje držimo privatno kao i uvijek", rekla je Schumijeva supruga.

Promo

Top Komentari

C.Banks
Daće Allah dž.š. da se oporavi. Allahumme amin
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi