Kontroverzni 'djedica' najavljuje povratak u Formulu 1, sprema nešto veliko

Bratore opet u F1?

Kontroverzni 'djedica' najavljuje povratak u Formulu 1, sprema nešto veliko

E. Škorić

Bivši šef Formule 1 Flavio Briatore mogao bi se vratiti, barem je tako izgledalo po onome što je objavljeno na društvenim mrežama.

Sedamdesetjednogodišnji italijanski biznismen karijeru je počeo kao voditelj restorana i prodavač osiguranja u Italiji, a kasnije imao važnu ulogu u Formuli 1.

Ekstravagantni milioner postao je poznat i po promociji tada mladog i talentovanog njemačkog vozača Michaela Schumachera koji je osvojio dva naslova, a potom je otkrio Fernanda Alonsa kojem je donio status nove zvijezde Formule 1 prije nekoliko godina.

Međutim, kasnije su ga izbacili iz F1, te je bio dijelom raznih skandala, a često se piše i o njegovim mnogobrojnim ljubavim aferama sa daleko mlađim curama.

Ipak, sada se šuška da se "djedica" vraća u Formulu 1, nakon što je sam Briatore objavio u ponedjeljak na Instagramu video snimak na kojem najavljuje "novo poglavlje u Formuli 1".

"Pružit ćemo emocije, zabavu i energiju kakav ovaj fantastičan sport i zaslužuje. Pratite nas za više informacija", poručio je nekadašnji menadžer Bennetona/Renaulta.

Italijanski mediji pokušali su u utorak saznati kako bi trenutno mogla izgledati Briatoreova uloga u F1. Neki su obožavatelji izrazili radost zbog njegova povratka, dok su drugi nagađali da mu je Domenicali odlučio dati drugu priliku nakon događaja na Velikoj nagradi Singapura 2008. (tzv. Crashgate).

Prema neslužbenim informacijama italijanskih medija, Flavio Briatore bi se mogao vratiti u Formulu 1 kao jedan od savjetnika Stefana Domenicalija. Obojica su, međutim, za sada tajanstveni i nisu htjeli otkriti više detalja o tome.

Formula 1 također može da iskoristi veze koje ima ovaj 71-godišnji biznismen. Briatore je stekao reputaciju slavne osobe i nekoliko godina je vlasnik plesnih klubova za VIP goste na Sardiniji i Ibizi. Njegovi česti posjetitelji su vlasnici bogatih firmi koje bi mogle da postanu sponzori Formule 1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi