Stroll je "eksplodirao", nije mogao više da trpi: "Oni nemaju pojma"
FOTO: EPA

Žestoka izjava vozača Aston Martina

Stroll je "eksplodirao", nije mogao više da trpi: "Oni nemaju pojma"

Haris Zilić

Formula 1 se bliži kraju još jedne sezone, a sve stvari u vrhu su poznate. Max Verstappen je metematički osgiurao treću titulu prvaka svijeta u nizu i treću u karijeri, dok je Red Bull stigao do nove konstruktorske titule.

Sezona nije bila puno uzbudljiva na stazi jer su Red Bull i Verstappen dominirali, barem u borbi za vrh, ali bilo je situacija koje su izazivale dosta reakcija.

Posebno se to odnosi na sudije koje su donosile neke čudne odluke.

Za vikend je vožena Velika nagrada Katara gdje su sudije također bile u glavnim ulogama i dijelie su kazne kapom i šakom zbog prelaska granice staze.

Sve to je razljutilo Lancea Strolla vozača Aston Martina koji je napao sudije po završetku utrke

Stroll smatra da ljudi koji su na tim pozicijama ne razumiju Formulu 1.

Oglasi

"Postaje šala ovo što rade sudije", rekao je Stroll i nastavio:

"Oni ne razumiju šta je Formula 1, govore nam čak da ne smijemo voziti rubnicima staze radi potrošnje guma, oni baš lupaju."

Sudije su znale dosta uticati i na samo kretanje utrke pogotovo kada je na stazi bezbijednosno vozilo.

Što se tiče Lancea Strolla ove sezone vozi mnogo lošije od timskog kolege Fernanda Alonsa.

Do kraja sezone mu ostaje borba za TOP 10 i veliko je pitanje da li će sezonu završiti među deset najboljih vozača na kraju ovosezonskog karavana Formule 1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi