Hamilton pod istragom poslije najtežeg vikenda u karijeri

Britanac nema mira

Hamilton pod istragom poslije najtežeg vikenda u karijeri

A. Čaušević

Lewis Hamilton je bio u svom svijetu na stazi Interlagos gdje je potpuno zasluženo stigao do 101. pobjede u karijeri. 

Hamilton je startao sa desete pozicije, ali je na kraju uspio trijumfovati zahvaljujući fenomenalno pripremljenom bolidu Mercedesa.

Britanac je iza sebe imao najteži vikend u karijeri što je priznao i poslije utrke jer je prethodno diskvalifikovan sa kvalifkacija, a kažnjen je i sa pet mjesta unazad zbog promjene dijelova motora.

"Uoči ovog vikenda nisam vjerovao da ćemo ovoliko smanjiti zaostatak kao što smo to danas uradili. Stvari su išle protiv nas. Ali mislim da ovo pokazuje da nikada ne trebate odustati, nebitno s čime ste suočeni. Morate se nastaviti boriti, ne smijete nikada odustati. Tako sam pristupio ovom vikendu i iz toga sam crpio inspiraciju. Ali ova pobjeda mi je kao prva jer već dugo nisam pobijedio", rekao je svjetski prvak te nastavio:

"Pritiskao sam koliko sam god mogao. Startao sam zadnji u sprint utrci, a imao sam i 5 mjesta kazne. Mislim da mi je ovo bio najteži vikend u karijeri. Ali otac me podsjetio na 2004. kada sam vozio Formulu 3 u Bahreinu. Startao sam zadnji i završio 10., a onda sam završio 1. Ova pobjeda je za mog oca", poručio je Britanac.

Poslije utrke se vozač Mercedesa našao pod istragom jer jer otkopčao sigurnosne pojaseve u posljednjem krugu i prema svemu sudeći ga čeka novčana kazna.

Hamilton je pobjedom u Brazilu smanjio zaostatak za Verstappenom na 14 bodova, a do kraja ove izuzetno uzbudljive i neizvjesne sezone su ostale još tri utrke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi