Šok za Hamiltona u S. Arabiji: Niko ni sanjao nije takvu sramotu Mercedesa

Očajan u kvalifikacijama

Šok za Hamiltona u S. Arabiji: Niko ni sanjao nije takvu sramotu Mercedesa

E. Čaušević

Lewis Hamilton će prema svemu sudeći imati dosta tešku sezonu ispred sebe.

Mercedes nije baš najbolje pripremio bolide za novu sezonu, a to je već bilo vidljivo i prošlog vikenda u Bahreinu.

Problemi za Mercedes nastavili su se i u Saudijskoj Arabiji gdje su Hamilton i George Russell na treninzima bili dosta sporiju u odnosu na konkurente iz Red Bulla i Ferrarija.

Međutim, najveći udarac na početku sezone njemački tim doživio je na početku današnjih kvalifikacija za sutrašnju utrku.

Naime, već u prvom dijelu kvalifikacija Hamilton je bio u šoku jer nije uopšte uspio da prođe u Q2. Britanac je završio na tek 16. mjestu u prvom dijelu kvalifikacija i sutra će startati upravo s te pozicije.

Russell je bio znatno bolji od svog timskog kolege jer je uspio da na kraju završi na četvrtoj poziciji i izbori plasman u Q2.

Pored Hamiltona svoj nastup u kvalifikacijama već u Q1 završili su još Albon, Hulkenberg, Tsunoda i Latifi.

Top Komentari

montana22
A sto ce biti sok, godinama ima najbolji bolid na gridu i satro on najbolji. Pa evo prvi put slabiji bolid i vidi se da je prosjecan vozac.
5 4
Dankomal
Hamilton jeste prosječan vozač.imao sreću da je ovih godina unazad bio u najbržem bolidu.da nsprave neutralan bolid. da svi vozači voze po nekoliko krugova.pola vozača bi bilo ispred Hamiltona.e sad kad neko navija za nekoga,naravno da će reći da je taj najbolji.
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi