Verstappen odgovorio na Hamiltonove "otrovne strijelice"

Prvi kandidati za titulu

Verstappen odgovorio na Hamiltonove "otrovne strijelice"

A. Čaušević

Lewis Hamilton i Max Verstappen su pobijedili u četiri dosadašnje utrke Formule 1 ove sezone i prvi su kandidati za titulu prvaka u ovoj sezoni.

Formula 1 će predstojećeg vikenda gostovati u Monte Carlu, a na press konferneciji uoči treninga i utrke Hamilton je "bocnuo" mladog Nizozemca.

"Možda Verstappen osjeća da ima još dosta toga da dokaže u Formuli 1, dok kod mene nije tako", kazao je Britanac koji vodeći u generalnom poretku.

Ubrzo je stigao i odgovor. Verstappen je kazao kako nema potrebu da bilo kome šta dokazuje u borbi za titulu prvaka.

"Nemam šta dokazivati. Izbjegavanje kontakta zavisi od obje strane, bio sam dobar do sada, to je istina. Do sada smo izbjegavali kontakte, nadamo se da će tako biti i dalje i da se naporno trkamo jedan protiv drugog", rekao je vozač Red Bulla.

Hamilton ima 14 bodova prednosti u odnosu na Verstappena uoči utrke u Monte Carlu koja prema prognozama bolje odgovara Red Bullu pa će Nizozemac imati priliku da smanji zaostatak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi