Hamilton je već odlučio gdje voziti sljedeće sezone

Britanac u žurbi

Hamilton je već odlučio gdje voziti sljedeće sezone

A. Čaušević

Lewis Hamilton je na sjajan način ušao u novu sezonu Formule 1 te nakon uvodne četiri utrke ima tri pobjede i trenutno je vodeći u generalnom poretku vozača.

Hamilton je zimus dosta oklijevao s potpisom ugovora sa Mercedesom, a na kraju je dogovorena jednogodišnja saradnja.

Sjani Britanac ne želi da se ponovi zimski scenaraji te da želi potpisati novi ugovor još tokom ljetne pauze.

"Nikada ne želimo biti u poziciji u kojoj smo bili u januaru, u februaru. To mi je uništilo cijelu zimu, a siguran sam da to nije bilo korisno ni za Tota, u smislu da budemo vani i da se opustimo, pa se činilo da zapravo nismo imali puno pauze."

"Mislim da moramo biti razumni. Naravno, ne moramo žuriti, ali mislim da moramo biti razumni i započeti pregovori. To su vrlo složeni razgovori. To nikada nije jednostavan postupak i nadam se da uskoro možemo početi, sve dok to ne ometa naš posao.”

"Imamo još 19 trka za obaviti, ali bilo bi sjajno da to riješimo prije pauze, pa bismo onda mogli bolje iskoristiti tu pauzu i imati jasnu sliku budućnosti", rekao je Hamilton.

U Mercedesu su za sljedeću sezonu slobodna oba vozačka mjesta jer i Valtteriju Bottasu ističe ugovor na kraju ove sezone.

Promo

Top Komentari

Dzambo
Riješit se Bottasa i uzet Russella.
3 3
DoaDoa99
Ako osvoje ove sezone, vozacka postava ce bit istia
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi