Verstappen isprozivao Hamiltona, a on mu gospodski odgovorio

Oglasio se na Twitteru

Verstappen isprozivao Hamiltona, a on mu gospodski odgovorio

E. Čaušević

Utrku za Veliku nagradu Velike Britanije obilježio je incident Maxa Verstappena i Lewisa Hamiltona.

Već u prvom krugu vidjeli smo incident na stazi u kojem su učestvovali Max Verstappen i Lewis Hamilton.

Verstappen je imao vodstvo nakon starta i Hamilton je u jednoj krivini skrivio incident zbog kojeg je vozač Red Bulla imao strašan udes, ali na svu sreću prošao je bez ozbiljnijih povreda.

Tada su očekivali da će Hamilton biti žestoko kažnjen jer je bio jasan krivac, ali na kraju je dobio 10 sekundi kažnje i mnogi smatraju da je to bilo zaista premalo.

Hamilton je uspio da odradi ovu kaznu pri ulasku u boks, ali i pored toga aktuelni prvak svijeta uspio je da u samom finišu utrke prestigne Leclerca i dođe do pobjede na "domaćem terenu".

Biritanac je pokazao koliko mu ova pobjeda znači jer ju je srčano proslavio nakon utrke, a to je itekako zasmetalo Verstappenu.

Oglasi

"Prvo: Drago mi je da sam dobro. Vio je to veliki udar od 51G, ali osjećam se bolje. Naravno da sam veoma razočaran što sam izbačen sa staze na takav način. Kazna koju je on dobio nam ne pomaže ni na koji način i nije praveda zbog takvog opasnog poteza koji je Lewis napravio", napisao je Verstappen i dodao.

"Gledao sam kako on slavi nakon utrke dok sam ja još bio u bolnici i to je nepoštovanje i nesportsko ponašanje, ali idemo dalje".

Ubrzo nakon toga oglasio se i Hamilton koji je dosta staloženije reagovao i poslao je poruku svom trenutno najvećem rivalu.

"Danas smo dobili podsjetnik koliko je ovaj sport opasan. Želim brz oporavak Mayu koji je nevjerovatan takmičar. Drago mi je da je dobro. Uvijek ću se utrkivati žestoko, ali prije svega uvijek fer. San je pobijediti ispred domaće publike", poručio je Hamilton.

Hamilton je sada značajno smanjio prednost u ukupnom pretku u odnosu na Verstappena jer sada ima osam bodova manje od Nizozemca.

Top Komentari

user1619643359
Jade jedan i nije mercedes povlasten u svemu fuj da je obrnuto bilo diskvalificirali bi malog do kraja i to je pravda
9 17
Strijelac84
Bahata smrdljiva crnčuga
3 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi