Kao grom iz vedra neba: Marc Marquez potpisao za Ducati!

On i Pecco Bagnaia će biti duo italijanskog tima naredne dvije sezone

Kao grom iz vedra neba: Marc Marquez potpisao za Ducati! · Zvanično

Endin Čaušević

Marc Marquez se nakon velikih problema s povredama ove sezone vratio na scenu na najbolji način u ekipi Gresinija, a danas je ozvaničeno da će od iduće sezone voziti za Ducati i da će italijanski tim imati nevjerovatan duo na stazi.

Marquez je prethodnih godina muku mučio s povredom ruke, ali ni Honda Repsol s kojom je dominirao MotoGP-jem mu nije dala motor s kojim bi se mogao boriti za sami vrh zbog čega je odlučio da je vrijeme za promjenu.

Prošlog ljeta objavio je da napušta Hondu Repsol i prelazi u Gresini koji koristi Ducatijeve motore na utrkama.

Odlazak u Gresini bio je pun pogodak za Marqueza koji se lagano vraća u pravu formu i trenutno je uz Jorgea Martina i Pecca Bagnaiju u borbi za titulu prvaka svijeta kraljevske kategorije.

Međutim, Marquez se i danas našao u centru pažnje jer je kao grom iz vedra nema stigla vijest da je španski vozač potpisao za Ducati.

Višestruki prvak svijeta će naredne dvije sezone voziti za fabričku ekipu Ducatija što je danas ozvaničeno, a u ovaj tim stiže umjesto Enee Bastianinija kojem ugovor neće biti produžen, te će on sreću potražiti u nekom drugom timu.

Oglasi

Dolaskom Marqueza ekipa Ducatija dobit će nevjerovatan duo na stazi, ali sigurno i ogromnu konkurenciju jer jasno je da je prvi vozač ovog tima dvostruki uzastopni prvak svijeta Pecco Bagnaia.

Sigurno je da Bagnaia neće biti previše oduševljen dolaskom takvog šampiona u ekipu Ducatija što će nam sigurno dati još žešću borbu za titulu prvaka.

I ove sezone gledamo zaista pravi spektakl iz utrke u utrku. Trenutno u ukupnom poretku vodi Martin na motoru Pramaca sa 171 bodom, dok je Bagnaia drugi sa 18 bodova manje. Marquez je treći sa 136 bodova.

Bastianini je za viked u Mugelu imao dobar nastup i bio je drugi, te ima 114 bodova u ukupno poretku, ali to ovom 26-godišnjaku nije pomoglo da se izbori za novi ugovor u Ducatiju.

Špekulisalo se da bi i trenutno najveći Peccov konkurent Jorge Martin mogao doći u Ducati, ali na kraju se italijanski tim odlučio za Marqueza.

Za Španca je ovo sigurno velika šansa da se vrati na tron MotoGP-a i sigurno je da nas čekaju dvije paklene sezone.

Top Komentari

K79
Bastianini potpisao za KTM a Martin za Apriliu, šteta za Martina što mu nisu dali šansu u fabrickoj ekipi Ducatija dobar vozač a dosta mlađi od Markeza bilo bi lijepo da ove sezone uzme titulu jer Aprilia ipak nije na nivou dukatija
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi