Max Verstappen "počistio" konkurenciju u sprint utrci u Kini, ali priča dana bio je Lewis Hamilton

Velika uzbuđenja u Shanghaiju

Max Verstappen "počistio" konkurenciju u sprint utrci u Kini, ali priča dana bio je Lewis Hamilton

Endin Čaušević

U Shanghaiju je jutros održana sprint utrka na kojoj je slavio sjajni Max Verstappen koji je ponovo pokazao snagu Red Bulla. Odličan je bio i Lewis Hamilton koji je vodio većinu utrke, no na kraju se Britanac morao zadovoljiti drugom pozicijom.

U jučerašnjim kvalifikacijama za sprint utrku gledali smo pravi spektakl zbog jake kiše koja je padala, a sve je iznenadio Lando Norris koji je uspio da dođe do pole pozicije.

Međutim, Norris je danas imao očajan start u današnjoj utrci što je iskoristio Hamilton koji je bio fantastičan i već nakon prve krivine vozač Mercedesa uspio je da preuzme vodstvo u utrci.

Norris je pao na sedmo mjesto jer je izletio u prvoj krivini. No, priča dana ponovo je bio Verstappen koji je startao sa četvrte pozicije, ali aktuelni prvak svijeta ponovo je demonstrirao snagu Red Bulla i pokazao da dominaciju teško da ko može zaustaviti.

Max je na startu uspio da dođe do treće pozicije nakon greške Norrisa i držao je priključak za Fernandom Alonsom, a i u uvodnim krugovima odbio je nekoliko napada Carlosa Sainza koji je bio iza njega.

Oglasi

Nakon toga Verstappen je ušao u svoj "mod" i u tri kruga sve riješio. Prvo je bez problema prestigao Alonsa i došao na drugo mjesto, a ubrzo nakon toga meta mu je postao i Hamilton.

Iako je Britanac vozio sjajno od početka utrke na kraju je Verstappen u devetom krugu uspio da ga prestigne i još jednom demonstrira koliko je Red Bull ispred svih ostalih ekipa.

Nizozemac je na kraju uspio da dođe do pobjede u sprint utrci i poveća prednost u ukupnom poretku u odnosu na ostale vozače.

Oglasi

Sjajni Hamilton je bio drugoplasirani što je za njega ovo daleko najbolji rezultat u zadnje dvije sezone. Treći je bio danas odlični Sergio Perez koji je pobijedio vozače Ferrarija i došao do podijuma.

Charles Leclerc je uspio da konačno nadmaši timskog kolegu Sainza jer je bio četvrti, a Špancu je pripalo peto mjesto.

Sigurno da je najviše razočarao Lando Norris koji je na kraju bio tek šesti, a bodove u sprint utrci osvojili su još Oscar Piastri i George Russell.

Na kraju je Fernando Alonso je sigurno bio najviše razočaran jer je ostao bez bodova u pretposljednjem krugu kada ga je Sainz napao, te je došlo do kontakta zbog kojeg je vozač Aston Martina produžio u boks na kraju zbog oštećenja na bolidu i jedini nije završio današnji sprint.

Inače, već od devet sati očekuju nas i kvalifikacije za glavnu utrku koja će se voziti sutra. Glavna trka na rasporedu je također u devet sati po našem vremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti